Транскордонне співробітництво та місцевий розвиток сфери виробництва сільськогосподарської продукції та традиційних продуктів харчування

Одеська національна академія харчових технологій є партнером проєкту «Транскордонне співробітництво та місцевий розвиток сфери виробництва сільськогосподарської продукції та традиційних продуктів харчування»/ «Local Development and Cross Border Cooperation in the area of Agricultural Products and Traditional Food» (LOC-FOOD), який реалізується за підтримки Спільної операційної програми Black Sea Basin 2014-2020.
Проєкт має на меті просувати продукти категорії «slow food», як такі, що виробляються локально, з вийнятково характериними смаком та якістю, сприяти їх позначенню за походженням, географічним зазначенням, тим самим стимулюючи розвиток економіки регіону, забезпечуючи надійне збереження традицій, але поряд і з цим вирішуючи проблеми безпеки. Зокрема, проєкт підтримуватиме розвиток та просування місцевих традиційних сільськогосподарських харчових продуктів, робитиме внесок у розвиток сільських громад, соціальної інклюзії, сприятиме збереженню культури та біорізноманіття шляхом впровадження сукупних стратегій для подолання спільних викликів та підтримки місцевої взаємодії між людьми.
Більш детально про це написала Значек Р.Р. в газету «Технолог» (посилання).