Комплексна практика за фахом

АНОТАЦІЯ ОСВІТНЬОГО КОМПОНЕНТУ

Освітній компонент (ОК) «Комплексна практика за фахом» розглядає питання практичної підготовки та оволодіння здобувачами сучасними методами, формами організації та знаряддями праці в галузі їх майбутньої професії, формування у них на базі одержаних в ОНТУ знань, професійних умінь та навичок для прийняття самостійних рішень під час роботи в реальних ринкових і виробничих умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності. Практична підготовка здобувачів повинна не тільки закріпити отримані здобувачами в університеті теоретичні знання, а й надати їм практичного досвіду з керівництва і регулювання технологічних процесів з метою виробництва високоякісної продукції з мінімальними витратами сировини та допоміжних матеріалів. Крім вивчення особливостей технології виробництва продукції та структури підприємства, не менш важливим завданням технологічної практики є дублювання обов’язків штатних працівників, досконале вивчення і засвоєння їх прав і обов’язків на виробництві. Виробниче навчання має складну програму, для виконання якої від кожного здобувача вимагається самостійна і вдумлива робота. Практика здобувачів, як невід’ємна складова частина процесу професійної підготовки висококваліфікованих фахівців в ОНТУ і базується на таких принципах: – безперервності (здійснюється на всіх етапах навчання, коли здобувач у процесі навчання у вищому навчальному закладі повинен на кожному курсі, на протязі всього строку навчання брати участь у роботі підприємства); – систематичності; – зв’язку з життям; – відповідності змісту сучасним вимогам підприємства; – комплексного підходу; – різноманіття видів діяльності здобувачів; – інтеграції ОНТУ і підприємства; – організації практики відповідно до специфіки особистісних якостей здобувачів, конкретних умов ОНТУ.

МЕТА ОСВІТНЬОГО КОМПОНЕНТУ

Метою ОК «Комплексна практика за фахом» – є поглиблення і закріплення, отриманих в результаті навчання в університеті, теоретичних знань з маркетингу, менеджменту, економіки, організації та планування діяльності підприємств харчової промисловості та інших спеціальних фахових дисциплін; вивчення виробничої і господарської діяльності; набуття навичок діагностування виробничих проблем та розв’язання конкретних господарських ситуацій шляхом прийняття обґрунтованих управлінських рішень на основі глибокого і всебічного аналізу виробничої і фінансової діяльності підприємства.

Силабус: Комплексна практика за фахом 2023

Робоча програма: Комплексна практика за фахом